Sanatate
ateroscleroza

Riscul tau de infarct

 
sanatate     Home     Slabire     Boli                  English English    Romanian Romanian
 

 

 

sanatate.org

Riscul tau de infarct miocardic în următorii 10 ani

Cat de precisa este estimarea riscului de infarct?

Calculatorul riscului de infarct de pe aceasta pagina foloseste informatiile din celebrul studiu al bolilor cardiace - Framingham. Pe baza acestor date vi se ofera o estimare a riscului de a suferi un infarct miocardic in urmatorii 10 ani. Aprecierea riscului este considerata de specialisti a fi foarte fidela.

Calculatorul este conceput pentru adulti in varsta de peste 20 de ani, care nu sufera in prezent de boli de inima sau diabet.ATENTIE: Acest calculator nu poate si nu trebuie sa fie folosit ca inlocuitor al sfatului sau consultatiei medicului dvs.

Calculator risc

Explicatii

Completați răspunsurile la întrebările de mai jos pentru a vă calcula probabilitatea de a suferi un infarct miocardic în următorii 10 ani.

Vârsta (ani)

Colesterol total (mg/dL)

HDL colesterol (mg/dL)

Fumător? (bifați dacă ati fumat in ultima luna)

Tensiune arterială sistolică (numărul mare, în mmHg - de ex. 120)

Luați medicamente pentru tensiune arterială crescută? (bifați dacă da)

 

 

Probabilitatea dvs. de a suferi un infarct miocardic în următorii 10 ani este de %.

Scorul dvs. ideal este de %.

Copyright 2001-2004 PrevMedix & Asociația Sănătate și Temperanță. Toate drepturile rezervate.

Colesterol total
Colesterolul total este suma tuturor formelor de colesterol din sange. Cu cat e mai mare, cu atat riscul de boli de inima e mai mare. Ca valori e bine sa retineti urmatoarele:
  • Sub 200 mg/dL = nivel "desirabil". Riscul de boli de inima e scazut.
  • Peste 200 mg/dL = nivel "crescut". Riscul de boli de inima e crescut:
    • 200 - 239 mg/dL = colesterol "de granita"
    • 240 mg/dL si peste = colesterol "crescut". Riscul de boil de inima e dublu la cei din aceasta categorie comparativ cu cei care au colesterolul sub 200 mg/dL.
Colesterol HDL
Acesta este colesterolul "bun". Lipoproteinele cu densitate crescuta (HDL = high density lipoproteins) "matura" colesterolul in exces din organism si il transporta la ficat, care il elimina din organism. HDL colesterolul ajuta la prevenirea aterosclerozei.
Valori de retinut:
  • Sub 40 mg/dL = factor major de risc pentru bolile de inima.
  • 40 - 59 mg/dL = cu cat HDL e mai crescut, cu atat mai bine.
  • 60 mg/dL si peste = factor protector impotriva bolilor de inima.
Tensiunea arteriala sistolica
Aceasta este numarul cel mai mare dintre cele doua valori ale tensiunii arteriale. De exemplu, daca tensiunea dvs. este 120/80, tensiunea sistolica este 120.
 

 

Warning: include(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /volume1/web/sanatate/teste/risc_infarct.php on line 276 Warning: include(http://www.sanatate.org/copyright.php): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /volume1/web/sanatate/teste/risc_infarct.php on line 276 Warning: include(): Failed opening 'http://www.sanatate.org/copyright.php' for inclusion (include_path='.') in /volume1/web/sanatate/teste/risc_infarct.php on line 276