Procent de grăsime corporală

   Home | IMC | Ghid de slăbire | Bibliografie | Atleți | Despre acest program


Procent de grăsime


Calcularea procentului de grăsime

Standarde

 


Tabelele de evaluare a greutății în funcție de înălțime sunt utile pentru estimarea riscului la nivel populațional, dar nu sunt cel mai bun ghid pentru persoane individuale. Oamenii au constituții diferite. Astfel, doi oameni pot avea aceeași înălțime și greutate, dar cantitatea de grăsime din corpul fiecăruia să fie foarte diferită. O persoană activă, musculoasă, poate avea chiar câteva kilograme în plus fără să aibă prea multă grăsime în corp. La fel, o persoană sedentară poate să aibă greutatea în limite normale, dar cantitatea de grăsime din corp să fie prea mare.

O modalitate mai precisă și individualizată de a determina greutatea ideală este un test de evaluare a procentului de grăsime din organism. Acest test este adaptat formei fizice și constituției dvs.

Măsurarea procentului de grăsime este, de asemenea, o cale mai bună de monitorizare a modificărilor compoziției organismului care survin în urma exercițiului fizic. Prin creșterea nivelului de activitate fizică, masa musculară crește, forma fizică se îmbunătățește, iar cantitatea de grăsime din corp scade. Aceste modificări extrem de benefice nu se reflectă întotdeauna pe cifrele citite pe cântar și mulți se descurajează crezând că nu au făcut nici un progres. În realitatea, cantitate de grăsime din corp a scăzut, iar locul ei a fost luat de mușchi.

 


Calculator al grăsimii corporale

Introduceți datele solicitate în tabelul din dreapta pentru a vă calcula grăsimea corporală și procentul de grăsime din corp.

 

 
Câtă grăsime conține corpul dvs.?
Gen: Masculin   Feminin 
Vârstă: ani
Înălțime: cm
Greutate: kg
Indice de masă corporală:   (va fi calculat)
Grăsime corporală: kg  (va fi calculată)
 Procent de grăsime corporală: (va fi calculat)


   
Notă: Calcularea masei de grăsime corporală după această metodă are o eroare standard maximă de 3,9 kg. Aceasta înseamnă că masa de grăsime corporală calculată de acest program poate fi cu cel mult 3,9 kg mai mare sau mai mică decât în realitate. Întrucât procentul de grăsime depinde de masa de grăsime corporală, valoarea lui reală se poate îndepărta proporțional de cea calculată.


Standarde privind procentul de grăsime corporală

(c) 2001 
PrevMedix LLC Updated 2-14-2001
Publicat cu permisiunea autorilor
Traducere și adaptare: Dr. Gily Ionescu

Top

 
Categoria de risc Bărbați Femei
Risc crescut   Sub 5%   Sub 10%
Slab, risc scăzut   5 - 15%   10 - 23%
Valori normale, limita superioară   Sub 20%   Sub 26%
Moderat supraponderal, risc moderat   20 - 24%   26 - 31%
Excesiv supraponderal, risc crescut   25% sau peste   32% sau peste
 


Home