Alergator   Compoziția organismului

  Control greutate | Procent de grăsime | Ghid de slăbire | Bibiliografie | Glosar


  Care este
  greutatea mea
  ideală?

 

  IMC - clacul

  IMC - normal

 

 

 
Menținerea unei greutăți corporale normale este esențială dacă doriți să vă bucurați de o sănătate deplină. Kilogramele în plus cresc riscul apariției celor mai frecvente și grave boli de care suferă oamenii de astăzi, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul și numeroase forme de cancer. 

Cum pot ști care este greutatea mea sănătoasă? Un răspuns ar fi că este greutatea la care te simți și arăți cel mai bine. Un altul, mult mai obiectiv, ar fi că este acea greutate la care ai cel mai scăzut risc de îmbolnăvire și care îți permite să trăiești cel mai mult. Din fericire, astăzi avem la dipoziție rezultatele unor studii populaționale de mare anvergură care au investigat exact această chestiune. În aceste studii, cercetătorii au folosit indicele de masă corporală (IMC), o măsură a greutății în funcție de măsură, pentru a evalua greutatea sănătoasă.

Persoanele al căror IMC este cuprins între 18,5-24,9 trăiesc cel mai mult. La valori ale IMC peste 25 se remarcă o creștere a ratei mortalității. Când IMC este mai mare de 30, ratele mortalității sunt cu aproximativ 50% mai mari decât la cei slabi.  

Nici deficitul ponderal excesiv nu este lipsit de riscuri. Folosiți secțiunea de calculare a IMC de mai jos pentru a vă verifica IMC și categoria de risc căreia îi aparțineți.

 


Calculator automat al IMCNume 

Înaltime     cm.

Greutate    kg.

Barbat    Femeie


  IMC dvs.  este:  

IMC dvs. optim -

Greutatea dvs. ideala   -   kg.

 


IMC - valori normale

(c) 2001 
PrevMedix LLC  
Publicat cu permisiunea autorilor
Traducere: Dr. Gily Ionescu

Top


 Categoria de risc (dupa IMC) Bărbați & Femei
 Subponderalitate, risc crescut sub 18.5
 Slab, risc redus 18.5 - 22
 Interval normal 20 - 24.9
 Supraponderalitate, risc crescut 25 și peste
 Obezitate, risc mare 30 și peste

       O circumferință a taliei de peste 88 cm pentru femei sau 102 cm pentru bărbați este, de asemenea, un indiciu de risc crescut.

 


Home