Cum sa-ti imbunatatesti sanatatea in 2009 sugestii de sanatate in 2009 Cum sa-ti imbunatatesti sanatatea in 2009
Sanatatea ta in 2009
 Versiuni: Romanian   English

Sanatate prin email

Adresa ta email:

Delivered by FeedBurner


Evaluarea alimentatiei

Vrei sa vezi cat de sanatos mananci?
Te invit sa incerci testul nostru de evaluarea dietei.


Cum sa-ti imbunatatesti sanatatea in 2009

Daca vi se pare ca sanatatea optima se obtine cu pretul unor sacrificii prea mari, prin respectarea prea multor obiceiuri sanatoase, atunci am o veste buna pentru dvs.: studii noi arata ca riscul aparitiei majoritatii bolilor de care oamenii sufera si din cauza carora mor cei mai multi poate fi scazut foarte mult respectând doar cateva deprinderi sanatoase.


Reguli de sanatate pentru 2009

La fiecare inceput de an nou, majoritatea ne luam timp sa ne facem un inventar al vietii de pana acum si, in acelasi timp, privim inainte si luam decizii prin care speram sa realizam mai mult, sa intelegem mai mult din sensul vietii noastre. Obiceiurile sanatoase sunt adesea pe primele locuri pe astfel de liste de anul nou, si nu intamplator: fara sanatate, toate celelalte bunuri vremelnice isi pierd valoarea. Va invit in cele ce urmeaza la o recenzie a catorva obiceiuri sanatoase care pot literalmente prelungi viata.

Institutele Naționale de Sănătate din SUA au sponsorizat un studiu clinic major, numit Programul de Prevenire a Diabetului (PPD).

Studiul a cuprins peste 3.000 de participanți care sufereau de "toleranță redusă la glucoză", o stare în care concentrația de zahăr din sânge crește - nu suficient pentru a se putea pune diagnosticul de diabet, dar depășind valorile normale - și care este un semnal precoce ce indică apariția ulterioară a diabetului.

Prestigioasa publicație New England Journal of Medicine a publicat un alt studiu efectuat pe un grup de 500 de finlandezi, în condiții similare. În ambele studii, cei care au fost instruiți cum să-și îmbunătățească dieta și activitatea fizică și-au redus riscul de diabet cu 58%.
Ambele studii s-au concentrat asupra a patru deprinderi specifice. Mersul pe jos regulat (sau altă formă de activitate fizică moderată) a fost una dintre ele. Persoanele din PPD efectuau, în medie, 30 de minute de mers pe jos sau alt exercițiu fizic moderat, de cinci ori pe săptămână. În studiul finlandez, cei care totalizau patru ore de activitate fizică pe săptămână au obținut o scădere a riscului de diabet cu 80%, chiar dacă nu au scăpat de kilogramele în plus. exercitiul fizic invigoreaza sanatatea
bolile si sanatatea Întrucât excesul de grăsime corporală este un factor de risc major implicat în apariția diabetului, un veritabil iceberg ce amenință sănătatea, ambele programe și-au propus să-i ajute pe participanți să slăbească. S-a reușit, în final, o scădere în greutate de 7 kg (în medie), adică aproximativ 5-7% din greutatea de pornire. Deși au rămas în categoria supraponderalilor, chiar și această slăbire modestă a fost suficientă pentru a scădea riscul de apariție a diabetului.
carnea si excesul de grasimi dauneaza sanatatii În fine, ambele studii au pus accentul pe reducerea consumului de grăsimi alimentare și pe încurajarea consumului de fibre provenite din verdețuri, fructe și cerealele integrale. Aceste ultime alimente sunt cunoscute de mai multă vreme ca având proprietăți protectoare față de multe dintre cele mai frecvente boli. fructe legume si sanatatea


(Articolul continua mai jos)

Nou pe forumul de slabire:

Fatal error: Call to undefined function ssi_recenttopics() in /volume1/web/sanatate/sanatate-2008.php on line 135